جهت تماس با ما اینجا کلیک کنید  ( یا به 09120035133 پیامک بدید )

مراحل ثبت اختراع در سازمان مالکیت معنوی

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

قبل از آشنایی با مراحل ثبت اختراع در سازمان مالکیت معنوی ابتدا می بایست شرایط و قوانین مربوط به ثبت اختراع را بدانید برای این منظور پیشنهاد می شود ابتدا مقاله قوانین مربوط به ثبت اختراع را مطالعه کنید برای مشاهده مقاله اینجا کلیک کنید .

marahelekhteraa

پس از آنکه بررسی های اولیه توسط شما یا کارشناس متخصص در این حوزه در خصوص پرونده اختراع شما صورت گرفت و از لحاظ شرایط اختراع بودن مشکلی وجود نداشت شما می بایست به ترتیب زیر اقدام به ارسال درخواست ثبت اختراع خود در سامانه مالکیت معنوی کنید :

مراحل ثبت درخواست و ارسال اظهارنامه اختراع

  1. ابتدا می بایست در سامانه مالکیت معنوی ثبت نام کنید تا اکانت شما در این سامانه ایجاد شود 
  2. سپس با ورود به اکانت خود و انتخاب گزینه ثبت اظهارنامه اختراع در قسمت منوی سمت راست مراحل را به صورت گام به گام طی کنید 
  3. فایلهای اختراع را دانلود نموده و دقیقا طبق استانداردهای سازمان اقدام به پرکردن فایلها بنمایید ، توجه داشته باشید که دقیقا فایلها می بایست طبق استانداردهای سازمان تنظیم شوند
  4. پس از طی کردن مراحل ، کلیه ضمایم : ادعانامه اختراع ، توصیف اختراع ، نقشه اختراع و خلاصه اختراع را باید پیوست نمایید
  5. سپس هزینه ارسال اظهارنامه را پرداخت و منتظر پاسخ سازمان بمانید ( نکته : سازمان پس از 15 الی 60 روز پاسخ می دهد ، دقت بفرمایید که حتما از قسمت گردش کار پرونده هر هفته باید پیگیر پرونده خود باشید )
  6. ممکن است که فایلها را به درستی پر نکرده باشید و یا استانداردهای لازم را رعایت نکرده باشید در اینصورت طبق دستورالعمل زیر اقدام به رفع نقص پرونده اختراع کنید : 

توضیحاتی درباره نحوه تکمیل و ارسال فایلهای اختراع

  •  ادعا نامه اختراع : برطبق ماده 11 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات ، طرحهای صنعتی و علایم تجاری مصوب 1386، بایستی ویژگی های فنی قابل حمایت ، نكته یا نكات نوآورانه مربوط به اختراع مورد نظر و حدود آن را با جملات قابل اثبات بیان كند . توجه داشته باشید ادعانامه اختراع یک محصول (فرآورده) یا فرآیند ، شامل شرح اجزا و عناصر مورد ادعا ، مشخصات فنی این عناصر و جنبه های نوآوری و تمایز طرح می باشد . این ادعاها باید قابل اثبات بوده و در حدود اطلاعات افشا شده در توصیف اختراع باشد . دقت شود كه مزایای حاصل از اختراع ، مقدمه ، شیوه اجرا ، تصاویر و نقشه ها در ادعانامه گنجانده نمی شود .
  • خلاصه اختراع : برطبق ماده 13 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرحهای صنعتی و علایم تجاری موجود بر روی سایت تهیه و تنظیم گردد و شامل 70 تا 200 كلمه باشد . خلاصه اختراع ارائه شده باید مشتمل بر این موارد باشد :

1- عنوان اختراع ، 2- مشكل فنی ، اساس راه حل ارایه شده برای آن و كاربرد یا كاربردهای اصلی اختراع 3- فرمولهای شیمیایی یا معادلات ریاضی در صورت استفاده در اختراع از بیان ارزش و مزایای اختراع خودداری شود . فایل خلاصه اختراع باید به صورت مجزا و با فرمت word یا pdf تهیه شده و در قسمت ضمایم بارگذاری گردد .

  • شرح و توصیف اختراع  : بایستی با توجه به ماده 10 آیین نامه قانون ثبت اختراعات ، طرح های صنعتی و علایم تجاری مشتمل بر 9 بند به همراه عنوان مجزا ، توضیحات كامل و جزئیات دقیق ارایه شود. این بندهای 9 گانه عبارتند از :

1- عنوان اختراع 2- زمینه فنی اختراع 3- مشكل فنی و بیان اهداف اختراع 4- شرح وضعیت دانش پیشین و سابقه پیشرفت هایی كه در رابطه با اختراع ادعایی وجود دارد 5- ارائه راه حل برای حل مشكل فنی موجود همراه با شرح دقیق و كافی و یكپارچه اختراع  6- توضیح اشكال و نقشه ها و نمودارها 7- بیان واضح و دقیق مزایای اختراع ادعایی نسبت به اختراعات پیشین 8- توضیح حداقل یک روش اجرایی برای بكارگیری اختراع 9- ذكر صریح كاربرد صنعتی اختراع

  • نقشه و یا نقشه های فنی اختراع : مطابق با ماده 15 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات ترسیم شود . این نقشه ها باید توسط نرم افزارهای كامپیوتری تهیه شده و بیانگر جزئیات كامل اختراع باشد . ارایه تصویر حقیقی از اختراع به عنوان نقشه فنی قابل قبول نمی باشد . در صورتی كه ادعای شما ایجاد یک فرآیند جدید است ، بلوک دیاگرام كار خود را ترسیم نمایید .
  • عنوان اختراع : عنوان ، تكنیک و ماهیت كار شما را به طور صریح معرفی می كند ( ترجیحا بین 3 تا 10 كلمه ) در نظر گرفته شود . این عنوان باید كوتاه و جامع بوده و به نحوی انتخاب گردد كه بیانگر اصل موضوع ابداع شـده باشـد و مشتمل بر كلمات توصیفی همچون « بهتر » ، « جدید » ، « نو » و ... نباشد .

پس از طی مراحل بالا درصورتی که پرونده نقصی نداشته باشد ارجاع می شود به اداره مالکیت معنوی استان مربوطه شما جهت داوری اول و دوم که با صرف هزینه خواهد بود و درصورتی که این مراحل با موفقیت طی شود و از لحاظ ماهیتی مشکلی وجود نداشته باشد ثبت اختراع شما انجام و نهایی خواهد شد ، شما می توانید تمامی موارد و مراحل ثبت اختراع را خودتان انجام دهید و یا برای اینکه به مشکل برنخورید کار ثبت اختراعتان را به کارشناسان ما در ثبتاد بسپارید تا برایتان انجام دهند .

آخرین ویرایش در پنج شنبه, 28 تیر 1403 09:51
نظرات (2)
This comment was minimized by the moderator on the site
سلام ، مرسی از توضیحاتتون ، من تا الان بیشتر از ده بار اظهارنامه اختراعم و فرستادم یا رفع نقص زدم اما هربار همون ایراد فایلها رو میگیره که استاندارد نیست میشه راهنماییم کنید؟
This comment was minimized by the moderator on the site
سلام سپند عزیز ، لطفا با شماره های دفتر تماس بگیرید کارشناسان ما پرونده شما را بررسی و شما را راهنمایی خواهند کرد .
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد
سوال یا نظر خود را بنویسید
Posting as Guest
×
0  کاراکتر ها
Suggested Locations